Віза з метою проходження практики

Огляд

До цієї категорії належать особи, що бажають відвідати Австрію з метою стажування або навчальної практики на період від 90 днів до 6 місяців.

Заявнику необхідно надати свідчення того, що він/вона належить до цієї категорії.

Будь ласка зауважте, що Візовий центр Австрії приймає виключно новий формат анкети на отримання візи. Новий формат анкети Ви можете знайти на нашому сайті в розділі « Завантажити форми».

Візові збори

Консульський збір для візи типу D в Євро на одного заявника 100

Консульський збір відповідно до австрійського консульського збору.

Всі збори не підлягають поверненню незалежно від прийнятого рішення

Сервісний збір та послуги

Вид оплати Сума (включаючи ПДВ) Примітки
Сервісний збір за одного заявника Будь ласка, скористайтесь наступним посиланням, щоб переглянути діючий сервісний збір. Оплата здійснюється у національній валюті
Послуга кур’єрської доставки 150 Гривень
Послуга заповнення візових анкет 75 Гривень Послуга на вибір заявника
СМС послуга 30 Гривень Послуга на вибір заявника
Копіювання документів 2,50 гривень Послуга на вибір заявника
Страхування Згідно тарифу Послуга на вибір заявника

Необхідні документи

Заявнику рекомендовано надавати всі документи в оригіналі. Додаткові документи можуть надаватися за вимогою. У випадку, якщо заявник не може надати до Візового центру оригінали документів, слід подати копії документів, а оригінали пред’явити у Візовому центрі.

Подача заяви здійснюється особисто.

Для того, щоб завантажити інформацію щодо необхідних документів, натисніть тут.


Для того, щоб ознайомитись з детальною інформацією та підрахувати кількість днів запланованого перебування натисніть тут.

Вимоги до фотографії

Фотокартка, що подається разом із заявою на отримання візи, повинна відповідати наступним вимогам:


  • Повинна бути актуальною (зробленою максимум 6 місяців тому)
  • Повинна бути кольоровою, надрукованою на звичайному папері для фотографій
  • Повинна бути розміром 3,5 × 4, 5 см
  • Розмір обличчя на фотографії повинен становити 70-80% від загального розміру фотографії
  • Обличчя на фотографії повинно бути видно повністю (обличчя повинно займати 30-36 мм від підборіддя до маківки)
  • Обличчя на фото повинне бути добре освітлене
  • Фото повинно бути зроблене без окулярів
  • Фото повинно бути зроблене без головного убору або інших предметів, що прикривають голову, окрім головних уборів, які носяться з релігійних міркувань
  • Скельця окулярів не повинні бути тонованими або відбиваючими світло
  • Оправа окулярів не повинна прикривати очі
  • Рот на фотокартці повинен бути повністю закритий
Зауважте, будь ласка, що фотографія повинна обов’язково відповідати всім вище вказаним вимогам.

Процес подачі заявки
























Завантажити форми

Анкети, наведені нижче, повинні бути повністю заповнені (лише англійською або німецькою мовами) і підписані особисто заявником / заявницею.

Будь ласка, зверніть увагу, що анкета на отримання Шенгенської візи повинна бути підписана двічі. Анкети на отримання візи з одним підписом не будуть прийняті до розгляду.
Нова анкета на отримання візи може бути завантажена і роздрукована за посиланням що зазначений нижче. Анкети також можна отримати у Візовому центрі (безкоштовно).

Анкета на отримання візи

Download Instructions:

The forms are in PDF format.

You will need an Adobe Acrobat Reader to view and download these forms.
Please click here to download Adobe Acrobat Reader.

To Download a Form:

  • Click on the form link
  • When the form opens, save the form on your computer.

OR

  • Press the right button on your mouse on the required link.
  • Select Save Target As from the list
  • Save the form on your computer.